22 oktober 2012

nogomet

Nogomet je šport pri katerem se 22 igralcev podi za eno žogo dva trenerja pa kričita za njimi naj tečejo še več. Na tekmo trener ponavadi pripelje 18 igralcev (11 v prvi postavi in 7 v menjavi). Nogomet je zelo priljubljen šport tudi med ljudmi in veliko debat pada na to temo kateri je najboljši igralec in kateri klub je najboljši.

Velikokrat se zgodi da tekmo "odločijo" sodniki, saj piskajo kar jim se jim zazdi, če je prav ali pa ne, kar gre velikokrat komu na živce.

Najbolj gledane so angleška, španska in italjanska liga. V angleški ligi je veliko dobrih ekip kot naprimer Manchester United, Manchester City, Chelsea, Liverpool, Arsenal, Tottenham,.... V španski ligi je vsako leto ista zgodba vedno se za naslov borita Barcelona in Real Madrid kakšno leto pa pomaga preglavice delat še kakšna ekipa (ponavadi Valencia, Sevilla, Atletico Madrid in Atletic Bilbao). V italjanski ligi pa naj bi bili med najboljšimi klubi Milan, Inter in Juventus, vendar v Italiji nikoli nemoreš napovedati 100% zmagovalca saj vedno kakšen klub kaj zasirje in pač zmaga "slabša" ekipa.

Med nogometaši pa se najde tudi "kojne", ki ne igrajo nogometa za rekreacijo vendar za simuliranje in fauliranje. Pri tej temi je odličen dokaz Pepe iz Real Madrida.

1 komentar: